Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. юли в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 06, 13, 20 и 27 юли 2014

Час, възрастови групи:

  • 11:30ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 13:30ч. -14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Теми на ателиетата

Ателие „Забавна метеорология“, Дата: 06.07.14 Целта на ателието е да запознае децата с някои от основните компоненти на метеорологичното време. Децата ще измерят температурата на въздуха и количеството валежи, ще научат повече за движението на въздуха чрез наблюдение- пускане на фенер. Всяко дете ще изработи ветропоказател. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото мислене и способността за самостоятелна работа.

Ателие „Чудни размери“, Дата: 13.07.14 Целта на ателието е да запознае децата с понятията „размер“ и „метрична единица“. Децата ще разберат повече за микроскопичните и гигантските светове, които ни заобикалят и ще си направят микроскоп. Това ателие насърчава логическото мислене и и способността за работа в група.

Ателие В света на билките, Дата: 20.07.2014  Децата участват във възстановка на обичая „Мълчана вода“ и изработват „китки против уроки“. След това разпознават билките гинко билоба, лавандула, мащерка и др. и научават за ползите от всяка изполвайки сетивата си. Накрая децата засаждат билки в саксии. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото мислене и способността за работа в група.

Ателие Познай дървото“, Дата: 27.07.2014 Целта на това ателие е да запознае децата с основни видове дървета, тяхното значение, както и научни факти свързани с дърветата. Децата ще участват в експедиция и с помощта на информация за местата, където растат и описание как изглеждат, ще откриват дървета в парка около музея. След това ще научат какво е “капилярно налягане” през експеримент. Накрая всяко дете ще изработи дърво. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

Необходимо е записване на: +359 882 523 281 и info@bio-game.org (между 10-18ч.)

Цена: 10лв.- ателие за деца

В цената е включено разглеждането на музея за детето/децата и един възрастен придружител. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на  „Био игри“.

Вашият коментар