Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м.юли в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 12, 18, 19, 26 юли 2015

Теми на ателиетата

Ателие „“Експерименти“ с храна“, Дата: 12.07.15 (неделя) Колко време можем да издържим без храна? Кое животно храносмила най-бавно? Кое е хищник и защо? А хората, те хищници ли са или растителноядни? Какво са въглехидрати и мазнини? Как можем да разберем какво съдържат храните? Заповядайте на ателиетo ни тази неделя- 12.07.15, за да разгадаем заедно отговорите! Децата ще участват в експедиция за откриване на животни с интересни навици на хранене. След това ще се запознаят с различни храни през сетивата си и ще експериментират с тях, за да разберат какво съдържа всяка от тях (мазнини, въглехидрати или др.). Накрая децата ще изработят домашен пластилин за моделиране и предмет от глина. Това ателие насърчава умението за взимане на самостоятелни решения и работата в група.

  • 11:00- 12:30ч. – за деца между 5-7 годишна възраст ще е смесена група през юли

Ателие „Мозъкът- части или цяло?“, Дата: 18.07.15 (събота) За какво ни е мозъка? Можем ли да живеем без него? Как изглежда? От какво е направен? Коя част отговаря за спомените, коя за емоциите? Децата ще участват в игри, в които ще разберат повече за връзката на сетивата и мозъка през директен опит, както и какво става ако определени части от мозъка липсват. Накрая ще преживеят какво е да си неврон и ще си направят мозък. Това ателие насърчава умението за комуникация и творческото мислене.

Това ателие се повтаря от 19.04.15.

  • 11:00- 12:30ч. – за деца между 5-7 годишна възраст ще е смесена група през юли

Ателие „Грамадански органи-кожата“, Дата: 19.07.15 (неделя) Какво представлява кожата? Колко е голяма? За какво служи? Различава ли се от животинската кожа? Как така усещаме благодарение на нея? Заповядайте на 19.07.15, за да дадем отговори на тези въпроси, както и да зададем още! Децата ще участват в експерименти по време на които ще разберат кои части от тялото ни са най-чувствителни и защо, какво е температура на тялото и как можем да я понижим, какво означава да изолираш нещо, така че то да си запази температурата. Също те ще участват в експедиция за откриване на животни с необикновена кожа. Накрая всяко дете ще си изработи животно с необикновена кожа.Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

Това ателие се повтаря от 31.05.15.

  • 11:00- 12:30ч. – за деца между 5-7 годишна възраст ще е смесена група през юли

Ателие „Бактериите в ежедневието“, Дата: 26.07.15 (неделя) Какво е бактерия? Използваме ли бактерии в ежедневието си? Има ли бактерии в тялото ни? Какви видове бактерии има? Какво представляват дрождите? Децата ще участват в експедиция за откриване на бактерии и ще видят бактерии под микроскоп. След това ще експериментират с бактериите L. delbrueckii subspecies bulgaricus и с дрожда S. cerevisiae. Всяко дете ще си изработи специален съд, върху които може да си отглежда бактериии. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

  •  11:00- 12:30ч. – за деца между 5-7 годишна възраст ще е смесена група през юли

Продължителност: 1 час и 30 минути

Цени за неделя: 15лв.- единично посещение; 25лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения (за 1 час и 30 минути)

В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Необходимо е записване на: 0882/ 523281 и info@bio-game.org (между 10-18ч.)

Автор и водещ на ателиета: Камелия Митева (молекулярен биолог)
Асистенти:
Даниела Марчева
Трифон Сотиров

Заниманията на Био игри ЕООД се провеждат в Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.

Вашият коментар