Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. декември ’17 в Национален природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-12 годишна възраст.
Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство) и с Музейко.

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 10 и 17 декември 2017

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие на 03.12.17 НЯМА да има!

Ателие „Работата на палеонтолога“, Дата: 10.12.17/Кой е открил първите вкаменелости на един от най-извесните видове динозавър? Какво значи да си палеонтолог? Какво можем да научим от Г-н „Кости“? Кой е той ли? Елате да разберете.
Децата ще търсят останките на непознат динозавър по време на експедиция в музея; ще разгадаят кой е той изследвайки ги; ще научат повече за него по време на вдъхновяваща история за неговия откривател. Накрая всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава умението за наблюдателност, логическотото и творческо мислене.

  • 10.12.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 10.12.17- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателие „Загадка за Южния полюс“, Дата: 17.12.17/ Какво е Южният полюс? Кои удивителни същества живеят там? Защо е най-важно да можеш да плуваш при – 80 градуса в океана? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито послание за древния произход на Южния полюс. Децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път из музея. След това, ще научат повече за важни животни от южния полюс по време на ролеви игри. Всяко дете ще си изработи пингвин. Това ателие насърчава логическото мислене, способността за работа в екип и умението за комуникация.

  • 17.12.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 17.12.17- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА!

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца. 
Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.