Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. април 2019 в OreHHerO

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

13 април 2019/ ден на отворените врати/, Ателие „Индияна Джоунс в Нова Зеландия“
Какво е да си изследовател в далечната Нова Зеландия? За да се ориентираш ще ти трябва карта и умения как да я използваш. Какви ли необикновени същества се крият единствено на Нова Зеландия? Ще учим през директен опит за кивито, новозеландския морски лъв, жълтоокия пингвин, най-малкитят вид делфин и др. Всяко дете ще си изработи спомен. Това занимание насърчава уменияето за работа в екип и пространсвената ориентация.

20 април 2019, Ателие „Приспособления за бързина “
Кои са най-бързите животни на сушата, водата и въздуха? Можем ли да сме бързи, колкото тях? Mладши-изследователите на Био игри ще научат защо им е на някои животни да са толкова бързи. Как постигат това животните? Ще участват в спортни игри за бързина и ще учат през директен опит. Всяко дете ще си изработи спомен. Това ателие насърчава уменията за решаване на задачи и проблеми и координацията на тялото.

При хубаво време част от ателието се провежда в парка „Владимир Заимов“ или Докторската градина.

Капацитет: 15 деца

Ателиетата се провеждат от 13:30ч. до 15ч. в събота в OreHHerO на адрес ул. Кракра 5. Записване на е-майл: info@bio-game.org. 13 април е ден на отворените врати- безплатно посещение.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.