Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. април ’18 в Национален природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-14 годишна възраст. Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство) и с Музейко.

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 01, 15, 22 и 29 април 2018г.

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие „Птици-рекордьори “, Дата: 01.04.18г./ Възможно ли е кокошката да има зъби? Защо не й растат? Соколът скитник е най-бързят летец в света. Защо не губи съзнание в бързината си? Коя птица не бива да закачаме, за да не си изядем пердаха? Коя птица е суперплувец? Коя има най-големите криле? Децата ще участват в експедиция, ще видят и научат имената на птиците-рекордьори, както и интересни факти за тях; ще ги имитират и ще изработят тематична играчка. Ателието насърчава умението за работа в група и логическото мислене. Формата на обучение е учене през преживяване.

01.04.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
01.04.18- неделя от 13:00–14:30ч.- НЯМА ДА ИМА

08.04.18- Великденска ваканция

Ателие „Райски птици-танцьори: част 2“, Дата: 15.04.18г./ Кои са семейство райски птици? Защо танцуват? Къде живеят? Можем ли да танцуваме като тях? Тази неделя каним всички любители на екзотичните птици и…танците на второто издание от нашата поредица танцувални ателиета! Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция в музея. Те ще търсят кои най-добрите и най-впечатляващите птици- танцьори, а след това ще научат интересни факти за тях през значението на танца. Накрая, всяко дете ще си изработи играчка. Това ателие насърчава уменията за решаване на задачи и проблеми и творческото мислене. Формата на обучение е учене през преживяване.

15.04.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
15.04.18- неделя от 13:00–14:30ч. – НЯМА ДА ИМА

Ателие „Игуани, хамелеони и техните роднини “, Дата: 22.04.18г./ По време на експедиция професор Многознайко вижда гущер, който се държи необичайно- показва гребена си, вирейки опашка! Заинтригуван от интересното си откритие професорът започва да изследва гущера. Открива и други подобни гущери. Споделя списъка с водещите от Био игри, който искат да запознаят и младшите изследователи с него. Кой гущер може да вижда във всички посоки? Има ли гущер, който може да си събира вода по гърба си? Как става това? Има ли гущер, който може да се свива на топка и защо го прави? Това са малка част от въпросите, на които ще дадем отговори. Младшите  изследователи ще участват в експедиция, ще открият гущери по оставени следи и ще разберат повече за тях от филмчета. Накрая ще си изработят гущер. Това ателие насърчава работата в група, логическото и творческото мислене. Формата на обучение е учене през преживяване.

22.04.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
22.04.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА

Ателие „Изумителните галаго и пото “ , Дата: 29.04.18г./ По време на палеонтологически разкопки професор Многознайко открива костите на маймуна. Тя е древен предшественик на примати, които живеят и в днешно време. Заинтригуван от интересното си откритие професорът започва да изследва маймуната. Открива и други подобни маймуни. Това надминава и най-смелите мечти на професора! Нетърпеливо споделя списъка с водещите от Био игри. Кои примати приличат на катерици? Как е изглеждал първият примат? Има ли примат, който яде мъхнати или неприятно миришещи животни? Кои примати общуват с подсвирквания? Знаем, че сте любопитни! Децата ще участват в експедиция из музея и ще разберат за връзката между приматите и хората, както и интересни факти за нисши примати. Те ще участват в ролеви игри. Накрая всеки ще си изработи играчка. Това ателие насърчава логическото и творческото мислене.  Формата на обучение е учене през преживяване.

29.04.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
29.04.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА

Ателиетата са част от поредицата ателиета „Изследовател на природата“ провеждана в Национален природонаучен музей.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.