Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. април ’17 в Националния природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.
Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-12 годишна възраст. (Тук можете да намерите информация за Дебати на екологични теми за тийнейджъри. Информация за поредица от ателиета „Човешкото тякло“- подходящи за деца между 8-16 години, има тук).
Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри ЕООД се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 02, 09, 23 и 30 април 2017/ 16 април- официален неработен ден

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие „Mаймунски работи“, Дата: 02.04.17 / Коя е най-голямата маймуна? Има ли тя общо с човека? Използват ли орангутаните клечки за зъби и одеалo? Коя маймуна е толкова страховита, че да се казва „зверска“? Децата ще открият отговорите на въпросите по време на ескпедиция в музея и решаване на ребус-загадка. Всяко дете ще си изработи две играчки. Това ателие развива уменията за работата в екип, откривателските способности на децата, логическото мислене и умението за комуникация.

02.04.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст; 13:00-14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Ателие „Необикновени животни“, Дата: 09.04.2017 **/ По време на последната си експедиция професор Многознайко открива непознато за него животно. По-късно разбира, че това е хоацин – птица с нокти на крилата. Заинтригуван от интересното си откритие професорът започва да търси други подобни фантастични животни. Открива цял списък, който решава да сподели с приятелите си от Био игри и техните младши изследователи. Има ли животно, което стиска носа си, за да не влизат мравки в него? Има ли жаба с плоско тяло и защо е такова? Това са само два от въпросите, на които ще намерим отговори. И този път младшите изследователи ще участват в експедиция в музея, ще откриват животни, ще разберат повече за тях чрез ролеви игри и дори ще си изработят две от тях.
Това ателие насърчава работата в група, логическото мислене и уменията за решаване на проблеми.

09.04.17- неделя от 11:00-12:30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00-14:30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Ателие „Страховити паяци“, Дата: 23.04.17/ Колко големи зъби имат паяците? Колко силна е отровата на най-отровния паяк? Кой е той? Може ли паяк да изяде птица? И тази неделя младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция в музея, за да открият най-интересните и страховити паяци по паяжини и следи. Те ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някой от откритите паяци. Всяко дете ще си изработи две играчки. Това ателие насърчава работата в група, умението за самостоятелна работа и уменията за решаване на задачи и проблеми.

23.04.17- неделя от 11:00-12:30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00-14:30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Ателие „Животни-пришълци“, Дата: 30.04.17/По време на експедицията си асистентът на професор Многознайко открива странен обитател на реката Темза. Оказва се че това е китайски рак. Но какво ли търси този китайски рак в Лондон? Заинтригуван от интересното си откритие асистентът разказва за откритието си на професора и двамата започва да търси други подобни животни- пръшълци. Откриват цял списък, който решават да сподели с приятелите си от Био игри и техните младши изследователи. Защо жителите на Калифорния се страхуват от тигровия комар? Коя жаба може да отрови змия? Това са малка част от въпросите, на които ще дадем отговори. И този път младшите изследователи ще участват в експедиция в музея, ще откриват животни, ще разберат повече за тях като гледат филмчета и ще си изработят едно от тях; ще научат как да се предпазват от комари и ще си изработят капан за комари. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

30.04.17- неделя от 11:00-12:30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00-14:30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0889/ 996724, 0882 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.
Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.
** Цени единствено за 09.04.17: 12 лв. за единично посещение; 25лв. за две деца от семейство

Автор и водещ на ателиета:
Камелия Митева
Асистенти:
Даниела Марчева
Трифон Сотиров

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.