Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма ателиета за юли 2022

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

Място: ТехноМеджикЛенд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 06, 13,20 и 27 юли 2022г.

Заниманията ще се провеждат от 10:30ч. до 12:00ч. в сряда.

Подходящи са за деца от 6 до 13 години.

Продължителност: 90 минути от 10:30 до 12:00ч.

Теми

Невероятните вулкани“, 06.07.22: Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Kаним всички изследователи да открият най-големите вулкани на земята по скришен път. А кои животни оцеляват по тези места? Хм, ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на вулкан. И да, той ще изригне.

Пуканки, шоколад и сладолед: невероятно!“, 13.07.22: Ще надникнем в света на готвенето под различен ъгъл. За тази цел децата ще участват в редица експерименти. Ще изпукане пуканки. Какво общо има водата с тяхното пукане? Ще направим експеримент с дъвка. Хмм, а дали има вода в нея? Всяко дете ще си направи мързелив сладолед и ще разбере как водата ни прави…мързели.

Очаква те интерактивна лекция. Всяко дете ще си направи маска с подръчни материали и така ще разбере повече за необикновените свойства на водата.

Магията на цветовете“, 20.07.22: Децата ще експериментират да смесват и разделят цветове. Ще научат какво е цвят и какво общо има със светлината. Те ще разлагат светлината с призми. Накрая всяко дете ще си изработи кукла или пеперуда с набагрена хартия.

Слънцето“, 27.07.22: Синя бледа точица в пространството. Крехка люлка на живота насред наглед пустия безбрежен космос. Микроскопичната Земя, въртяща се заедно с нас-хората- около Слънцето. Винаги ни се е искало да е обратното…Уви!
Знаете ли какво представлява то? От какво е направено? Как се е родило? На колко е години е? Колко му остава да живее? И какво ще се случи след това? Какви видове слънчеви затъмнения има? Този път ще се отправим на експедиция за откриване на карти на слънцето скрити чрез древни символи. Младши-астрономите ще разберат повече за слънчевите затъмения по време на ролеви игри; ще имитират орбитите на планетите. Накрая всяко дете ще си изработи звезда.

Цена: 15лв. на дете

Записване: За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да се запишете на тел. 0889 805 995