Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма в ТехноМеджикЛенд, март 2020

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

Място: ТехноМеджикЛенд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 08, 15, 22 и 29 март 2020г.

Продължителност: 90 минути от 11:00 до 12:30ч.

Теми

Ателие „В света на китовете“, 08.03.2020/ Сив кит. Ивичест кит. Клюномуцунест кит. Кашалот. Гърбат и Ивичест кит на Брюде. Колко вида китове има? Риби ли са? Как си говорят? Можем ли да ги разберем? Тази неделя каним най-големите любопитковци на откривателска мисия посветена на многобройните видове китове. В първата част децата ще откриват китове и ще разберат повече за тях от нашия биолог. Застрашени ли са?  Във втората, младши учените ще изследват как влияят звуците издавани от китовете върху емоциите. Всяко дете ще си изработи кит от естествени материали. Това ателие насърчава способността за работа в група и творческото мислене.

11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Любопитните насекоми“, 15.03.2020/ Отложено

Този път ви каним на приключение с невероятни насекоми! Чували ли сте за орхидеевата богомолка? А за пръчицата? Как виждат пчелите? Как ядат пеперудите? Какво му е интересно на скарабея? В първата част на ателието младши изследователите ще търсят насекоми по време на експедиция. Във втората, ще имитират движенията на пръчицата, скарабея, богомолката и др. и ще научат интересни факти за тях неусетно. Всяко дете ще си изработи насекомо от естествени материали. Ателието насърчава умението за комуникация и решаването на проблеми.

11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Торбести бозайници“, 22.03.2020/ Отложено

Кои са група торбести? Торба ли имат? За пазар? Кое от тях има човката на патица и тялото на плъх? Защо изглежда толкова особено?  Дали ще остане странно, ако го опознаем по-добре? Каним ви на приключение придружено с намиране на атрактивните: тасманийски дявол, австралийски опосум, вомбат, птицечовка и др. След като ги открият, децата ще ги имитират и така ще запомнят повече за тях. А всяко нещо, което вече не е странно, става близко. Всяко дете ще изработи любимото си животно от разнообразни материали и много ще се забавлява! Това ателие насърчава логическото, творческото мислене, както и работата в група.

11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Влечуги: крокодили и алигатори“, 29.03.2020/ Отложено В десния ъгъл виждате негово височество крокодила. Острите му зъби и мощно тяло го правят силна заплаха. В ляво е неговият противник – алигатора! Макар, че е сладководен, той не отстъпва по нищо на своя противник. Очакваме ожесточена схватка! Гавиал, нилски крокодил, американски алигатор, кайман- това са някои от видовете, за които ще учим неусетно. В първата част на ателието децата ще откриват видове крокодили и алигатори. Във втората, ще участват в съревнование- ролева игра- крокодили срещу алигатори. Групите ще премерят сили (в пълна безопасност). По какво си приличат и се различават видовете крокодили, алигатори и каймани? Роднини ли са с динозаврите? Всяко дете ще си изработи крокодили или алигатор от естествени материали. Това ателие насърчава състезателния дух, разрешаването на задачи, както и работата в екип.

11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателиетата се провеждат от 11:00 до 12:30ч. в неделя в сградата на ТехноМеджикЛенд на адрес Цариградско шосе 111Б. Записване през формуляра долу или на тел. 0882 523281, e-майл: info@bio-game.org.