Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. октомври ’17 в Националния природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-12 годишна възраст.
Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 08, 15, 22 и 29 октомври 2017

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие „Вулканични приключения“, Дата: 08.10.17/ Откриваме сезона на Био игри бомбастично и много вулканично! Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Тази неделя каним всички изследователи да открият най-опасните вулкани на земята по скришен път в музея. А кои животни оцеляват по тези места? Хм, ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава и животно. Това ателие насърчава умението за комуникация и за решаване на задачи и проблеми.

08.10.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателие „Историите на пътешественика: на гости на Марианските острови“, Дата: 15.10.17/ Какво образува най-дълбокото място на Земята? Има ли нещо живо на Марианските острови? Колко са Марианските острови? Защо не знаем нищо за тях? Кой може да ни разкаже за тях? Тази неделя ви каним на първото ни ателие с истории на гост-лектор! Първият ни гост ще е Елица Стойлова -Ели- управител на хотел на Марианските острови, пътешественик и любител на природния свят и децата. В първата част на ателието ще се отправим на експедиция из музея и ще открием животните от Марианските острови. Във втората- минутите на лектора- Ели ще ни разкаже истории и покаже снимки от Марианските острови. Всички въпроси са добре дошли! Най-добрият ще получи награда! Накрая всеки пътешественик ще си изработи две животни от Марианските острови. Това ателие насърчава способността за работа в група, взимането на самостоятелни решения и творческото мислене.

15.10.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

ВАЖНО! ТАЗИ НЕДЕЛЯ ГРУПА ОТ 13ч., НЯМА ДА ИМА!

Ателие „Слънчевата система Епизод 1: Слънцето“, Дата: 22.10.17/ Синя бледа точица в пространството. Крехка люлка на живота насред наглед пустия безбрежен космос. Микроскопичната Земя, въртяща се заедно с нас-хората- около Слънцето. Винаги ни се е искало да е обратното…Уви! Знаете ли какво представлява то? От какво е направено? Как се е родило? На колко е години е? Колко му остава да живее? И какво ще се случи след това? Какви видове слънчеви затъмнения има? Този път ще се отправим на експедиция за откриване на карти на слънцето скрити чрез древни символи. Младши-астрономите ще разберат повече за слънчевите затъмения по време на ролеви игри; ще имитират орбитите на планетите. Накрая всяко дете ще си изработи солароскоп. Това ателие развива логическото, творческото мислене и умението за работа в екип.

22.10.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателие „Животни-чудовища“, Дата: 29.10.17/ Светлината се процежда през отвора на открехната врата. Вятърът я блъска в рамката и звукът оттеква в коридора. В музея е тъмно, чуват се стъпките на…Има ли истински чудовища? Какво са базилиска, левиатана, дяволът от Джърси? Има ли животни, които приличат на тях? И по какво? Както всяка година по време на Вси Светии и тази ще се отправим на страховито пътешествие в музея, по време на което ще търсим прилики и разлики между животни и чудовища. Ще научим забавни факти за едни от най-страшните същества на нашата планета и ще видим някои от тях…не, не на живо! ? Всяко дете ще си изработи две играчки.  Това ателие развива логическо мислене и умението за решаване на задачи и проблеми.

29.10.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца. 
Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.