Био игри

Игри вдъхновени от природата

Посещения за училищни групи/детски градини

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини в Музейко. Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Нашите ателиета насърчават:
– творческото мислене;
– способността за работа в група;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Локация: Техномеджикленд или база Офелиите на Мачирски Спорт

Програмата е подходяща за деца от 5 до 14 години.

Брой деца: 15

Събитие може да проведете:
– от понеделник до събота- от 11:00 до 17:00ч.

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми
Ателие „Произход на живота“/ Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в Техномеджикленд е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път из музея. Във втората част, ще чуят приказка с цел да научат повече за бактериите и водораслите. Всяко дете ще си изработи тематично пано.

Ателие „Приключение с акули“/ Коя праисторическа акула-хищник е обитавала океаните на Земята преди 2 милиона години? Какъв е размерът на най-голямата акула в днешни дни? Колко зъби сменят акулите през живота си? Коя акула има най-голямата уста? Kаним ви да откриете отговорите на тези въпроси, както и да зададете още! Децата ще открият интересни видове акули, ще научат забавни и страховити факти за тях по време на ролеви игри. Накрая всяко дете ще си изработи акула.

Ателие „Царство Анималия “/ Целта на ателието е да запознае децата с възникването на живота, еволюцията на различните видове чрез изследване и игра. Децата ще са природоизследователи, които търсят основни видове животни, следвайки карта. Те ще разберат как са свързани организмите от царство анималия (животни). Накрая всяко дете ще изработи спомен.

Ателие „Сетивата при животните“/ Възприемаме света през петте си сетива. Но някои животни притежават допълнителна сетивност, като например ехолокацията. Този път ще се отправим на експедиция, за да открием предмети свързани със сетивата при животните; ще ги използваме, за да дадем отговори на въпросите: Кои животни могат да откриват болни хора само по тяхната миризма? Какво помирисват всъщност? Могат ли акулите да произвеждат електричество и какво сетиво е то? Кои животни, освен прилепите, използват ехолокация, за да си намерят вечеря? Кое животно вижда неща, напълно скрити за очите на хората? След това децата ще участват в забавна ролева игра за обоняние. Накрая всяко дете ще си изработи играчка.

Ателие „Непознати котки“/ Има ли котка- ягурунди? А каракал? Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Как е възможно да скача на 3 метра във въздуха? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция. Ще търсят котки от различни краища на света. Ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някоя от тях. Всяко дете ще си изработи две играчки.

Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

Цена:

  • 14лв. на дете за 60мин.
  • 15лв. на дете за 90мин.

КОНТАКТИ: 0882 523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.