Био игри

Вдъхновение от природата

Посещения за училищни групи/детски градини

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини в Музейко. Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Можете да прочетете повече за нашия екип тук; защо да изберете нас тук!

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

Локация: Музейко

Програмата е подходяща за деца от 5 до 12 години.

Максимум брой деца:  30

Събитие може да проведете:
– от вторник до събота- от 11:00 до 17:30ч.

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми

Ателие „Произход на живота“/ Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път из музея. Във втората част, ще чуят приказка с цел да научат повече за бактериите и водораслите. Всяко дете ще си изработи тематично пано. Това ателие насърчава логическото мислене, способността за работа в екип и умението за комуникация.

Детско ателие „Бактериите в ежедневието“/ Какви бактерии ядем всеки ден? Какво е бактерия? Какви видове бактерии има? Могат ли да са полезни? Какво са дрожди? Децата ще се отправят на експедиция в музея, където ще открият отговорите на тези въпроси и ще видят различни видове бактерии. Ще могат да погледнат под микроскоп и ще експериментират с мая и бактерията L. delbrueckii subspecies bulgaricus. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

„Яко ДНК!“/ ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Можем да го видим с просто око ли? Децата ще сглобят пъзели на клетки и ще научат имената им. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и неусетно ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони и книжка с описание на експеримента.

Цени:
– 12лв. на дете за 60мин.
– 14лв. на дете за 90мин.
Цената не включва билети за децата за Музейко.

КОНТАКТИ: 0882 523281 или info@bio-game.org (всеки ден между 10-19ч.)

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.