Био игри

Вдъхновение от природата

Посещения за училищни групи/детски градини

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини в Музейко. Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Можете да прочетете повече за нашия екип тук; защо да изберете нас тук!

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

Локация: Техномеджикленд

Програмата е подходяща за деца от 5 до 14 години.

Максимум брой деца:  30

Събитие може да проведете:
– от вторник до събота- от 11:00 до 17:00ч.

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми

Ателие „Произход на живота“/ Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път из музея. Във втората част, ще чуят приказка с цел да научат повече за бактериите и водораслите. Всяко дете ще си изработи тематично пано.

Ателие „Морски същества: най-големият калмар на Земята“/ Кои животни са мекотели? Откъде идва името им? Кой е най-големият представител на мекотели? На кое място в хранителната верига са те? Децата ще търсят мекотели и ще научат за най-големият калмар на Земята. Децата ще изполват намереното, за да разберат как мекотелите са свързани с други морски животни и ще направят хранителна верига- ролева игра. Всяко дете ще си изработи калмар от глина.

Ателие „Приключение с акули“/ Коя праисторическа акула-хищник е обитавала океаните на Земята преди 2 милиона години? Какъв е размерът на най-голямата акула в днешни дни? Колко зъби сменят акулите през живота си? Коя акула има най-голямата уста? Kаним ви да откриете отговорите на тези въпроси, както и да зададете още! Децата ще открият интересни видове акули, ще научат забавни и страховити факти за тях по време на ролеви игри. Накрая всяко дете ще си изработи акула.

Ателие „Вулканични приключения“/ Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Изследователите ще открият най-опасните вулкани на земята по скришен. А кои животни оцеляват по тези места? Ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава и животно.

Цени:
– 12лв. на дете за 60мин.
– 14лв. на дете за 90мин.
Цената не включва билети за децата за Техномеджикленд.

КОНТАКТИ: 0882 523281 или info@bio-game.org (всеки ден между 10-19ч.)

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.