Био игри

Вдъхновение от природата

Посещения за училищни групи/детски градини

„Био игри“ провеждат организиарани събития за училищни групи и деца от детски градини в Националния природонаучен музей, София (публично-частно партньорство). Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Можете да прочетете повече за нашия екип тук; защо да изберете нас тук!

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

Програмата е подходяща за деца от 5 до 12 години.

Максимум брой деца:  30

Събитие може да проведете:
– от понеделник до събота- от 11:00 до 21:00ч.

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми

Ателие „Произход на живота“ Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път из музея. Във втората част, ще чуят приказка с цел да научат повече за бактериите и водораслите. Всяко дете ще си изработи тематично пано. Това ателие насърчава логическото мислене, способността за работа в екип и умението за комуникация.

Детско ателие „Бактериите в ежедневието“ Какви бактерии ядем всеки ден? Какво е бактерия? Какви видове бактерии има? Могат ли да са полезни? Какво са дрожди? Децата ще се отправят на експедиция в музея, където ще открият отговорите на тези въпроси и ще видят различни видове бактерии. Ще могат да погледнат под микроскоп и ще експериментират с мая и бактерията L. delbrueckii subspecies bulgaricus. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

Ателие „Модерни динозаври“ През последната си научна експедиция, професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Тогава решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. В първата част на ателието те ще търсят частите от мистериозното животно из музея. Във втората част, ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи тематични играчки- динозаври. Това ателие насърчава работата в група и логическото мислене.

Ателие “Какво се крие на о. Мадагаскар?” Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни живеят на острова? Елате на ателието на „Био игри“, за да разберете. Децата ще се запознаят с основните видове от о. Мадагаскар в музея, ще научат интересни факти за живота им през директен опит и движенчески игри и ще изработят бижу-лемур. Това ателие развива логическото и творческото мислене, както и работата в група.

Ателие „Историческо приключение в музея“ Според стара легенда в музея е скрито древно съкровище с божества- животни от Египет. Единствените, които могат да го открият и разкрият загадката са младши-изследователите на Био игри. В първата част на ателието, децата ще търсят „улики“ из музея, по които ще открият съкровището и разкрият мистерията. Във втората част, ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за древните животински божества на Египет. Всяко дете ще си изработи мумия. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

Цени:
– 13лв. на дете за 60мин.
– 15лв. на дете за 90мин.
В цената е включен билета на детето за музея. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

КОНТАКТИ: 0882 523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.