Био игри

Игри вдъхновени от природата

Посещения за детски групи

 

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини в Национален природонаучен музей, София. Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Нашите ателиета насърчават:
– творческото мислене;
– способността за работа в група;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Възраст: за деца от 6 до 14г.

Брой деца: 15-50

Събитие може да проведете:
– събота и неделя- от 11:00 до 17:00ч.;
– в делничен ден през училищните ваканции и официални празници- от 11:00 до 17:00ч.

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми

Всяка тема включва игра в музея, интересна информация поднесена с хумор на децата. На края на всяко ателие децата ще изработят спомен от темата.

„Произход на живота“
Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път. Във втората част, ще чуят интерактивна и забавна лекция с цел да научат повече. Всяко дете ше си израрботи пано от глина.

„Сетивата при животните“
Възприемаме света през петте си сетива. Но някои животни притежават допълнителна сетивност, като например ехолокацията. Кои животни могат да откриват болни хора само по тяхната миризма? Какво помирисват всъщност? Могат ли акулите да произвеждат електричество и какво сетиво е то? Кои животни, освен прилепите, използват ехолокация, за да си намерят вечеря? Кое животно вижда неща, напълно скрити за очите на хората? Децата ще чуят интерактивна презентация за сетивата. Всяко дете ще си изработи значка на животно от естествени материали.

„Непознати котки“
Има ли котка- ягурунди? А каракал? Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Как е възможно да скача на 3 метра във въздуха? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Ще отговорим на въпросите и ще зададем още. Всяко дете ще си изработи магнит на котка от естествени материали.

„Вулканични приключения“
Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Изследователите ще открият най-опасните вулкани на земята по скришен път в музея. А кои животни оцеляват по тези места? Ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава.

„Създания в задния двор на дядо Коледа“
Любопитни ли сте да разберете кои животни живеят с дядо Коледа? А как издържат на студените температури на северния полюс? Каним ви на приключение, по време на което ще се запознаете и научите повече за животните от северния полюс през ролеви игри за разпознаване на животни. Всяко дете ще изработи пинята пълна с лакомства във формата на тюлен, полярна мечка или пингвин.

Цена „разходка из музея“ (цената включва водещи, всички материали и билет за музея): 26лв./дете
Цена „разходка из музея и тържество“ (цената включва зала, водещи, всички материали и билет за музея): 36лв./дете
Минимален брой деца 10 бр., максимален брой деца: 50бр.
Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

КОНТАКТ: 0882 523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.