Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. юни в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 31.05. 2014, 01.06.2014, 08.06.2014, 15.06.2014, 21.06.2014, 22.06.2014, 29.06.2014

Час, възрастови групи:

  • 11:30ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 13:30ч. -14:30ч. за деца между 7-9 годишна възраст
  • 15:30-16:30ч. за деца между 5-9 годишна възраст

Теми на ателиетата


Детско ателие „Бактериите в ежедневието“, Дата: 31.05.2014 Децата ще научат какви бактерии използват в ежедневието си, какво е бактерия, какви видове бактерии има, какво са дрожди. Те ще научат повече за маята и бактерията L. delbrueckii subspecies bulgaricus и ще експериментират с тях. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

Участие на Детски панайр, партер на НПМ, Дати: 31.05.2014 и 01.06.2014– вход свободен Как си говорят пчелите? Какво е основа и киселина? За какво се използва pH скалата? Можем ли да разделим смес, направена от различни цветове? Научете отговорите заедно с Био игри – експериментирайте с pH индикатор, смесвайте и разделяйте цветове, влезте в ролята на пчела и разберете какво е да говориш танцувайки.

Детско ателие „Царство Анималия“, Дата: 08.06.14 Целта на ателието е да запознае децата с възникването на живота, еволюцията на различните видове чрез изследване и игра. Децата ще са природоизследователи, които търсят основни видове животни, следвайки специално създадена карта на музея. Те ще разберат как са свързани организмите от царство анималия (животни). Накрая всяко дете ще изработи животно от домашен пластилин. Това занимание насърчава творческото и логическото мислене.

Детско ателие „Лаборатория за цветове“, Дата: 15.06.14 В това ателие децата ще разгадаят интересни факти за цветовете в поредица от забавни експерименти. Децата ще разберат откъде идват цветовете с помощта на призми и ще измерят дължината на вълната на различните цветове чрез движение. Децата ще научат и експериментират с основните и вторичните цветове и ще изработят играчка “как се пречупва светлината“. Това занимание насърчава творческото и логическото мислене, както и работата в група.

Обучение за тинейджъри- „Да изследваме природата: човешките сетива”, Дата и час: 21 юни 2014, 12:30 до 14:00ч. Обученията за тинейджъри на „Био игри“ и Психологически център „Аз и Ние“ представят интересни факти за природата и науката. Участниците изследват природата, научават повече за интересни теми от биологията, усвояват практически умения чрез директен опит, комуникират наученото и се забавляват заедно. Формата на работа е тренинг група- учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, мозъчна атака, дискусия, симулации и др. Обучението „Да изследваме природата: човешките сетива” е първо от серия обучения. В него  участниците ще изследват екзотични растения и ще разберат повече за сетивата си.

За водещите:
Мариела Михайлова- психолог, специалист обучения и тренинги
Камелия Митева- биолог, специалист биомимикрия

Записването е само чрез попълване на заявка. Обучението ще се състои при минимум 7 попълнили и изпратили заявката участници. Моля намерете заявката на този линк.

Детско ателие „Здравословно хранене- плодове и зеленчуци през пролетта“, Дата: 22.06.14 Целта на това ателие е да запознае децата с хранителните вещества в зеленчуците и плодовете, както и с частите на ядливите растенията и какво правят те (дали са корени, листа или др.). В първата част на ателието децата ще правят експерименти, които имат за цел да покажат количеството витамини и скорбяла в ядливите растения. Във втората част децата ще трябва да опишат една ядлива част на растение на друго дете като използватсетиватa си, с изключение на зрението. Накрая ще сглобяват цели растения като пъзел и ще трябва да разгадаят какво прави тяхната ядлива част. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото мислене и способността за самостоятелна работа.

Детско ателие „Естествени багрила“, Дата: 29.06.2013 В това ателие децата ще изследват от къде идват боите и естествените багрила. Всяко дете ще експериментира и измайстори естествени бои, с които ще участва в създаването на обща рисунка. Това ателие насърчава логическото мислене и работата в група.

Необходимо е записване на: +359 882 523 281 и info@bio-game.org (между 10-18ч.)

Цена: 10лв.- ателие за деца; 20лв.- обучение за тинейджъри

В цената е включено разглеждането на музея за детето/децата и един възрастен придружител. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на  „Био игри“.

Вашият коментар