Био игри

Игри вдъхновени от природата

Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“

С идването на локдауна от Био игри избрахме по нещо за всеки! Елате с нас, за да правим научни експерименти по физика и химия! Елате, за да учим през симулации за човешкото тяло! Най-интересните животни на нашата планета очакват запалените любопитковци.

Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивна дискусия и презентация, експеримент/симулация или ролева игра. Накрая има творческа задача.

Водещите ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Ще учим през  емоциите и остроумни истории. Във всяко от заниманията децата ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Мисията на „Био игри” е да научи децата на любов към природата по увлекателен и забавен начин. Ние ще окуражим откривателя и изобретателя във всяко дете и ще развием практическите умения и творческото им мислене чрез игра и директен опит. Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Дати в НЕДЕЛЯ: 06, 13, 20, 27.12.20г.

Дати ПРЕЗ СЕДМИЦАТА: 21, 22, 23, 28, 29 и 30.12.20г.

Aтелиетата са подходящи за деца от 6 до 14 години
Продължителност – 75мин.
Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12:15ч.

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ

Ателие „Необикновени животни“, 06.12.20г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: (Вход-свободен за това занимание!)
По време на последната си експедиция, професор Многознайко открива непознато за науката животно. По-късно разбира че това е Хоацин- птица с нокти на крилата. Заинтригуван от интересното си откритие професорът започва да търси други подобни фантастични животни. Открива цял списък, който решава да сподели с приятелите си от Био игри. Има ли животно, което стиска носа си, за да не влизат мравки в него? Има ли жаба с плоско тяло и защо е такова? Това са малка част от въпросите, на които ще дадем отговори. Младшите изследователи ще чуят завладяваща интерактивна презентация. Всяко дете ще си изработи бавноходка с от подръчни материали достъпни вкъщи.

 Ателие „Що е то клетка?“, 13.12.20г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Клетката като кафез ли е? Къде се намира? Защо е важна? Децата ще чуят какво е клетка в интерактивна презентация. Ще учат неусетно през емоциите, асоциации и сравнения. Всяко дете ще си изработи модел на клетка с помощта на бонбони.

Ателие „Кървави експерименти“, 20.12.20г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Как бие човешкото сърце? За какво служи то? Защо сърцето ни започва да бие бързо, когато тичаме? Какво е пулс? Полезно ли е да спортуваме и защо? Участниците ще видят истинско сърце онлайн. Ще участват в състезателна игра за мерене на бавен и бърз пулс. Накрая всяко дете ще си изработи макет на сърце от подръчни материали достъпни вкъщи.

Ателие „Лаборатория за експерименти“, 27.12.20г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Как лесно да получим светкавичен лед? Как да надуем балон без усилие? Какво е кълн и как можем да си отгледаме вкъщи? Какво е земно притегляне и защо не действа в солена вода? От какво са направени фулмастерите? Каним ви, за да отговорим експериментирайки на тези въпроси, както и да зададем още! Всяко дете ще може да направи експериментите вкъщи с достъпни материали. Всеки участник ще си засади кълн за спомен.

ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА ПРЕЗ СЕДМИЦАТА

Ателие „Мозъкът- части ли цяло“, 21.12.20г. /ПОНЕДЕЛНИК/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Можем ли да живеем без мозък? Как изглежда? От какво е направен? Децата ще участват в игри, в които ще разберат повече за връзката на сетивата и мозъка през директен опит, ще видят истински мозък и ще разберат какво става ако части от мозъка липсват. Накрая ще си изработи мозък от естествени материали достъпни във всеки дом.

Ателие „Изследовател в недрата на Земята: земетресения“, 22.12.20г. /ВТОРНИК/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Какво предизвиква земетресенията? Какво е значението на разломите и ударните вълни? Държат ли се тигрите като котенца преди земетресение? Каним ви на вълнуващо приключение до недрата на Земята! Децата ще участват в демонстрация със детски сеизмограф. Всяко дете ще си изработи модел на планетата земя от подръчни материали достъпни вкъщи.

Ателие „Тялото се защитава“, 23.12.20г. /СРЯДА/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Ще чуем и  научим по неусетен начин кои са виновниците за болестите. Какво значи да се разболееш? Как тялото ти се бори с болестите? Как можеш да се предпазиш срещу тях? Децата ще участват в движенческа игра, по време на която ще влязат в ролята на клетки от имунната система, които ще трябва да заловят болестите и да предпазят тялото. Всяко дете ще си изработи клетка от имунната система от достъпни материали.

Ателие „Най-големият калмар на земята“, 28.12.20г. /ПОНЕДЕЛНИК/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Кои животни са мекотели? Откъде идва името им? Кой е най-големият представител на мекотели? На кое място в хранителната верига са мекотелите? Каним ви на това ателие, за да разберете всички тези неща и още… Децата ще научат за най-големият калмар на Земята. Всяко дете ще изработи калмар от достъпни във всеки дом материали.

Ателие „Белият дроб“, 29.12.20г. /ВТОРНИК/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Може ли да живеем без бял дроб? Kaк белият ни дроб помага да плаваме във вода? От какво е направен? Участниците ще видят истински бял дроб онлайн. Ще чуят интерактивната презентация на нашия водещ. Всяко дете ще си направи макет на бял дроб от лесно достъпни материали вкъщи.

Ателие „На гости в слънчевата система“, 30.12.20г. /СРЯДА/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Добре дошли на нашия космически кораб! Приближаваме третата планета от Слънчевата система. От ляво можете да видите Марс. Отпред е Слънцето. Какво още може да се види тук? Каним ви на това ателие, за да разберем повече за останалите планети. Имената на кои планети идват от древността? От какво е направено Слънцето? Как се е родило? На колко е години и още колко му остава да живее? Участниците в нашата мисия ще придобият представа каква микроскопична част от вселената сме, макар винаги да ни се искало обратното… Всеки участник ще си изработи фенерче със съзвездие с достъпни материали.

За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК:
?? https://bit.ly/3qm3tu1
и да заплатите таксата по банков път. Даните можете да намерите долу. Линкът за достъп ще получите на края на регистрацията.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде. ???? Заповядайте!

Тел. за връзка: 0882 523 281, е-майл: info@bio-game.org

Цени:
15лв. – единично посещение
40лв. – ТРИ посещения (12% по-евтино)
50лв. – ЧЕТИРИ посещения (17% по-евтино)
115лв. – абонамент за всички ДЕСЕТ занимания (24% по-евтино)

12лв. на дете при потвърдили ДВЕ деца- приятели или от едно и също семейство (17% по-евтино)

Банкови данни:
Игри за живота ООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие в онлайн ателие и име на дете/деца