Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. ноември 2018 в Техномеджикленд

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Всяко ателие включва експедиция в Техномеджикленд, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Възраст: за деца между 7-13г.

Капацитет: 15 деца

Дати за октомври: 04,11, 18, 15 (неделя) ноември 2018

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми

Ателие „„Странните“ химични елементи“, 04.11.18 (неделя)
Децата ще участват в експедиция (всяка неделя в различна част на музея). Те ще разберат кои химични елементи намираме в предмети от ежедневието в игра на асоциации; ще използват сетивата си, за да ги запомнят. Всяко дете ще си изработи символ на химичен елемент от глина. Това ателие насърчава способността за взимане на самостоятелни решения, логическото и творческото мислене.

Ателие „Уотсън, Крик и тяхното ДНК“, 11.11.18 (неделя)
Децата ще участват в експедиция (всяка неделя в различна част на музея) за откриване на елементите на ДНК. Те ще чуят интерактивна презентация за клетките и ще извлекат ДНК от плодове. Ще разкодират кода на ген, ще разберат каква информация е кодирна в него и на кой организъм принадлежи. Всяко дете ще си изработи ДНК модел. Това ателие насърчава способността за взимане на самостоятелни решения и логическото мислене.

Ателие „Живот под „високо налягане““, 18.11.18 (неделя)
Добре дошли на планетата Земя! Наричаме я „синя“, защото 60% от повърхността й е покрита от вода. Повече хора са летяли в космоса, отколкото са слизали в непрогледните дълбини на океана. Нови видове биват открити със всяко спускане в дълбокото. Дали там долу не се крие формулата на нов вид лекарство?
Какво е налягане? Как оцеляват животните в най-дълбокото? Какво ще стане, ако изчезнат? Кое дълбоководно животно е вдъхновило извънземните от филма “Пришълецът“? Коя риба не може да затвори устата си заради огромните си зъби? Децата ще участват в експедиция и ще открият различните животни от най-дълбоките недра на океаните. Ще учасват в експеримент за налягане. Ще разберат как могат да помогнат повече видове да оцелеят. Всяко дете ще си изработи спомен от глина.
Това ателие насърчава умението за работа в екип, умението за комуникация и логическото мислене.

Ателие „Летящи влечуги от динозавърската ера“, 25.11.18 (неделя) 
Децата ще участват в ескпедиция (всеки уикенд в различна част на музея) и ще открият различните крила на летящи „динозаври“. Как са летяли птерозаврите? От къде произлизат? За какви видове знаем в днешно време? Участниците ще видят летящите влечуги и ще разберат интересни факти за тях през игрите. Всяко дете ще си изработи птерозавър от глина. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.