Био игри

Игри вдъхновени от природата

Неделни ателиета за м. ноември ’19 в Техмомеджикленд

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език.
 
Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Те се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.
 
Ателиетата ни целят придобиване на знания и практически опит по природни науки според настоящите потребности на учениците от социални умения и практически знания, създаване на интерес към природата, научния метод и критичната мисъл.

Методи:
– учене през преживяване;
– учене през емоциите;
– комуникация на науката;
– позитивна психология;
– фасилитиране;
– образование ориентирано към детето и др.

Обучението ще протече под формата на практически проекти. Децата ще взимат решения самостоятелно и в екип, ще работят в екип, ще разрешават реални задачи и проблеми, ще изпълняват допълнителни самостоятелни задачи. Водещите ще са фасилитатори на процеса.

Съдържанието редува работа по практически проект и интересни теми за приспособленията на животните и растенията и връзката им с околната среда. Децата ще учат за специално подбрани интересни природни принципи и нови технологии. Ще разберат повече за системите в човешкото тяло и как изполваме вдъхновенито от тях, за да направим ново откритие. Ще научат интересни факти за биоматериалите и текстила вдъхновени от природата.

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 10, 17, 24 ноември 2019г.

Продължителност: 90 минути от 10:30 до 12ч.

Възрастова група: за деца между 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Теми

Ателие „Дрехите от бъдещето“, 10.11.19
Учените работят върху модели на дрехи, които се променят спрямо средата и настроението на носещият ги. Как ли ще изглеждат дрехите от бъдещето? Дали не са вдъхновени от шарките на някое животно? Каним ви на първото ни ателие за тази година, за да отидем на експедиция, чуем интерактивния разказ на специалиста по текстил-Мария Ушерова и си изработим модел на дреха от бъдещето вдъхновен от природата. Готови ли сте да се вдъхновим и забавляваме?

Ателие „Геометрични фигури в дрехите и в природата“, 17.11.19
Какви са геометричните форми в природата? Можем ли да ги използваме за създаването на дрехи. По време на това ателие децата ще открият основни фигури като ги търсят в музея на Техномеджикленд. Те ще сглобят двуизмерни и триизмерни фигури и така ще научат повече за тях. Нашият специалист по текстил ще вдъхнови децата със своята интерактивен разказ. Всяко дете ще си изработи кройка на дреха за спомен. Това ателие насърчава умението за комуникация и логическото мислене.

Ателие „Животните от Витоша“, 24.11.19
Природен парк Витоша празнува 85 годишнината си! А всеки рожден ден трябва да бъде отпразнуван подобаващо! Планината винаги е била вдъхновение за екипа на Био игри. Вярвамe, че и за вас е така! Затова решихме да ви предизвикаме с няколко загадки за животните и растенията от Витоша. Тази неделя, изследователите ще се отправят на експедиция за намиране на животните (сърна, благороден елен, мечка, вълк и други) и растенията от планината, ще разкриват загадки за тях, ще научат неусетно интересни факти и естествено ще се забавляват! А най-добрите ще получат и награда! Всяко дете ще си изработи спомен- благороден елен от естествени материали. Това ателие насърчава умението за работа в екип и творческото мислене.

При хубаво време част от ателието се провежда в парка на София Тех Парк.

Цени: 15лв.- единично посещение; 27лв.- посещение за две деца от едно семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Ателиетата се провеждат от 10:30 до 12ч. в неделя в сградата на Техномеджикленд на адрес Цариградско шосе 111Б, Минимална възраст 6 години. Записване на тел. 0882 523281 или e-майл: info@bio-game.org.