Био игри

Игри вдъхновени от природата

Лятно училище „Природа, изкуство и архитектура“- юни 2015

„Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство“ , „Детска архитектурна работилница“ и „Био игри” имат удоволствието да ви поканят на едно вълнуващо откривателско пътуване – Лятно училище „Природа, изкуство и архитектура“.

Училището ще се проведе през целия месец юни в САМСИ между 9-17ч. всеки делничен ден.

Всяко дете си носи обяд, който може да похапне по време на нашия импровизиран пикник на тревата в парка около музея.

Възраст 7-12г.

1-5 юни 2015 г.

Архитектура: Преобрази стаята си – Дизайн на мебели: Тази седмица децата ще имат възможността да се запознаят с целия процес по измисляне и реализиране на една мебел. Ще работят с разнообразни материали като дърво, въжета, гуми и др. Всеки ще може да си изработи дървен сгъваем стол, а в екип ще си направим люлка и пейка. Ще гледаме филми разкриващи творчеството на някои от най-известните дизайнери на нашия век.

Био игри: Чудни животни 1: Децата ще имат възможността да научат повече за разнобразни животни през преживяване (ролеви игри, експедиции, експерименти и др. ), както и да изработят предмет олицетворение на животното на деня. Темите, които ще бъдат включени са- лемурите, динозаврите, семейство котки, морски животни, пеперуди.

8-12 юни 2015 г.

Архитектура: Архитектура и природа: Тази седмица децата ще садят и дърводелстват. Ще си направим истински дървени хранилки за птици и катерички. Заедно и в екип ще измислим проект за кучешка колиба, която ще построим и поставим в парка, а работното ни място ще украсим с вертикална градина направена от дървени палета и цветя. Ще наблюдаваме дали малките обитатели на парка ще харесат нашите творения.

Био игри: Чудни животни 2: Тази седмица децата ще имат възможността да да научат за разнобразни животни през преживяване (ролеви игри, експедиции, експерименти и др. ), както и да изработят предмет олицетворение на животното на деня. Темите, които ще бъдат включени са- най-агресивните животни, паяци, насекоми, пещерни животни , нощни животни.

15-19 юни 2015 г.

Архитектура: Традиционни и съвременни техники на строителство: Децата ще се научат да оплитат плет от леска, така като са го правили нашите дядовци. Ще мажат дървени конструкции със смес от глина, слама и пясък. В края на седмицата ще експериментираме с бетон и всеки ще може да си изработи уникална кашпа.

Био игри: Направи човешко тяло: Седмицата ще е посветен а на строежа на човешкото тяло и системите му- сърцето, белите дробове, червата, слуха, мозъка. Децата ще участват в различни откривателски експедиции, ролеви игри, експерименти, дисекции и ще учат преживявайки по забавен начин. Накрая на всеки ден всяко дете ще си изработи предмет свързан с темата.

22-26 юни 2015 г.

Архитектура: Изграждане на структури в реален размер: Всяко дете обича да измисля и изгражда палатки или всякакви други свободни структури, които развихрят въображението и създават перфектното място за игра. Тази седмица децата ще могат да конструират структури от бамбук, велпапе, плат и вестници, създавайки пространства за игра в реални размери. За спомен от лагера всяко дете ще може да си създаде дървена структура- лампион.

Био игри: Научни експерименти и принципи: Кое дете не е сънувало че е учен? През тази седмица децата ще могат да правят експерименти, да участват в игри и да открият повече за интересни и специално подбрани научни теми. Те ще включват- как се получават цветовете, ДНК и витамини, лавини, еволюция, зрението.

Такса за един ден – 35лв. (22лв. – половин ден)
Такса за цяла седмица – 150 лв.
Такса за цял месец – 500 лв.

Записването за седмица и месец на тел. 0882/ 523281 и на е-майл info@bio-game.org.

Вашият коментар