Био игри

Игри вдъхновени от природата

Био игри в OreHHerO с разходка в Националния природонаучен музей

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език.
През Лято 2019 вплитаме нашите забавни научни ателиета в програмата на Лятната занималня на партньорите ни от Детски учебен и арт център OreHHerO, за да изпълним дните на учениците с интересни и полезни занимания.

Формата на работа е учене през преживяване и игри създадени специално за всяка тема. Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Юни 2019
Ателие „Динозавърски загадки 2“, 07 юни 2019 от 14 до 15:30ч.
Екипът на Био игри получава писмо от „Общността на учените“, което изисква намесата на младши изследователите! Ако си такъв, ще те очакваме, за да:
• Участваме в приключение и намерим отговорите на загадките: Кой е бил първият динозавър? Можем ли да съживим динозаврите от намерени техни кости с помощта на клониране на ДНК? Правилно ли е да наричаме влечугите, които обитавали водата и въздуха по време на динозаврите, динозаври? И още! Но няма да ви издаваме всичко!;
• Участваме в игра за намиране на тайни скривалища;
• Мислим и работим в екип;
• Да се забавляваме и учим неусетно;
• Да си изработим играчка за спомен.
Готови ли сте?
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателие „Приключение в най-дълбокото място на Земята“, 21 юни 2019 от 14 до 15:30ч.
Днес учените знаят повече за Марс, отколкото за най-дълбокото мяста в океана- Марианската падина. Какви животни има там долу? Как оцеляват? Може ли човек да оцелее на такава дълбочина? Защо е трудно да бъде изследвана? Тази неделя каним всички младши изследователи на морско приключение! Те ще разкрият кои животни живеят в Марианската падина по време на експедиция със следи. Децата ще участват в ролеви игри, за да научат повече за животните. Всяко дете ще изработи тематична играчка.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Юли 2019
Ателие „Пеперудите- в света на цветовете и промяната “, 02 юли 2019 от 14 до 15:30ч.
Какво е пеперуда? Как се превръща в такава? Как така пеперудите морфо имат толкова ярък цвят? За какво им служи той? Децата ще търсят снимки на видове пеперуди от България и ще научат за метаморфозата при пеперудите. Те ще имитират пеперудите по време на ролева игра. Всяко дете ще си изработи гъсеница от картон.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателие „Животните се променят: попови лъжички и жаби“, 10 юли 2019 от 14 до 15:30ч.
Целта на ателието е да запознае децата с това как поповите лъжички се превръщат в жаби. В първата част на заниманието, децата ще търсят влечуги и земноводни по време на игра и ще разберат повече за тези животни по време на кратка беседа в музея. Всяко дете ще изработи тематична играчка.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателие „В света на лъвския прайд“, 24 юли от 14 до 15:30ч.
Какво прави лъвът най-уникалния вид голяма котка? От какво се състои един лъвски прайд? Защо? Кога лъвовете го напускат? Как защитават територията си? Могат ли лъвовете да оцеляват сами? Ще открием колко члена има лъвският прайд. Ще участват в движенчески игри с цел да разберат повече за поведението на лъвовете в лъвския прайд. Всяко дете ще си изработи играчка.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Август 2019
Ателие „В света на пингвините“, 02 август 2019 от 14 до 15:30ч.
Знаете ли колко вида пингвини има по света? В какво са специалисти те? Как оцеляват малките на императорските пингвини в пустощта на Антарктида? Колко вида пингвини има и къде живеят те?
Каним на приключение, ще научим интересни факти за тях, ще влезем в „ролята на пингвин“и преживеем какво е да си такъв и накрая ще си изработим играчка.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателие „Необикновени животни“, 14 август 2019 от 14 до 15:30ч.
Има ли птица с нокти по крилата си? Има ли животно, което стиска носа си, за да не влизат мравки в него? Има ли жаба с плоско тяло и защо е такова? Това са малка част от въпросите, на които ще дадем отговори. И този път младшите изследователи ще участват в ролеви игри, за да разберат повече за животните и ще си изработят едно от тях.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателие „Приключение с акули“, 28 август 2019 от 14 до 15:30ч.
Коя праисторическа акула-хищник е обитавала океаните на Земята преди 2 милиона години? Какъв е размерът на най-голямата акула в днешни дни? Колко зъби сменят акулите през живота си? Коя акула има най-голямата уста? Какво прави акулата-дойка? Знаем че сте любопитни! Затова ви каним да откриете отговорите на тези въпроси, както и да зададете още! Децата ще открият интересни видове акули, ще научат забавни и страховити факти за тях. Накрая всяко дете ще си изработи акула.
14:00-15:30ч.- за деца между 6-12год.

Ателиетата включват интерактивна беседа в Национален природонаучен музей и творческа дейност на открито в градинката до музея. Събираме се и тръгваме от детски учебен и арт център OreHHerO на адрес ул. Кракра 5.
Необходимо е записване на е-майл: info@bio-game.org или tvlaeva@orehhero.com, както и тел. 0885 162060.

Ценa:
15лв. – единично посещение с включен билет за музея
За посетителите на Лятна занималня OreHHerO – цена:
12лв. – единично посещение с включен билет за музея

See Less