Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. февруари 2019 в Техномеджикленд

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Всяко ателие включва експедиция в Техномеджикленд, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Възраст: за деца между 7-13г.

Капацитет: 15 деца

Дати за октомври: 03, 10, 17 и 24 (неделя) февруари 2019

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми:

03 февруари 2019- Ателие „Кукери вдъхновени от животните“/За какво ни служат кукерските маски? Каква е разликата между наука, фантастика и митове? Защо е нужно да познаваме както обичаите, така и науката? Децата ще участват в експедиция. Ще сравняват формите и функциите на тялото на митични зверове- русалките, химера, мотра, годзила с тези на рибите, лъва, пеперудите, влечугите и др; ще научат повече за видовете животни. А дали съществата използвани за прототип на кукерските маски са истински? Каним ви да преживеете отговора сами през нашите ролеви игри. Всяко дете ще си изработи кукерска маска за спомен. Ателието насърчава умението за работа в екип, асоциативното и твореското мислене.

03.02.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

10 февруари 2019- Ателие „Динозавърски загадки 3“/ Неотдавна учените откриват, че някои видове динозаври имат пера. Те им служат не само, за да летят. За какво са служили перата на динозаврите? Кои видове са имали пера? Децата ще видят динозаврите. Те ще се отправят на експедиция, за да възстановият изгубената информация за тях; ще разкодират няколко вида загадки. Всяко дете ще си изработи динозавър от естествени материали. Ателието насърчава умението за работа в екип и логическото мислене.

10.02.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

17 февруари 2019- Ателие „Загадки за животните от Централна Америка“/ Децата ще чуят интерактивен разказ за природата от Централна Америка и местните народи. Те ще участват в експедиция с цел разпознаване животните по дадени улики. Каква е връзката между папагалът Ара, дървесната жаба, кинкаджуто и коатито? Какво е квецал? Децата ще учат неусетно и ще се занимават приятно. Всяко дете ще си изработи папагал Ара или друго животно по желание от естествени материали. Ателието насърчава умението за взимане на самостоятелни решения, логическото и творческото мислене.

17.02.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

24 февруари 2019- Ателие „Загадки за животните от Азия“/ В Техномеджикленд е скрито съкровище от древна Азия свързано с животните от континента. За да стигнат до него младши изследователите ще се отправят на експедиция и ще разгадаят ребусите свързани с животните от Азия. Ще разберат повече за: птиците носорози, двугърбата камила, суматранския тигър, снежният лепард и др. Ще имитират животните по време на движенчески игри. Всяко дете ще си изработи животно от разнообразни естествени материали. Това ателие насърчава умението за комуникация, работата в екип и творческото мислене.

24.02.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на 0882 523281 или info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.