Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. октомври 2018 в Техномеджикленд

Детските ателиета на Био игри целят да вдъхновят любов и уважение към природата, прородните принципи и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на учене.

Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни учени, биолози и педагози.

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Дати за октомври: 21(неделя) и 28 (неделя) октомври 2018
Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми
Ателие „Атомите на шоколада“ Дата: 21.10.18, от 11 до 12:30ч., за деца между 7-13г.
Атоми ли? Шоколад ли? Чудиш се какво е общото помежду им? Ами и шоколада е направен от атоми…но преди да издадем всичкo, те каним да откриеш сам. Какво е атом? А молекула? Какво? Вилекула ли? Не. Не е сложно. Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция из експонатите на Техномеджикленд, ще търсят молекулите на вкусни съставки на храната. Да, ще има и шоколад! Ще разберат какви вещества има в определени храни по време на експерименти, ще разберат както е атом и молекула и ще се забавляват. Всяко дете ще си изработи модел на молекулата на шоколада. Това ателие развива умението за комуникация и способността за самостоятелната работа.

Ателие „Магията на цветовете“, Дата: 28.10.18 от 11 до 12:30ч., за деца между 7-13г.
Какво е бяла светлина? Какво представляват цветовете? Как ги виждаме? Защо им е на животните да сменят цветовете си? Децата ще се отправят на експедиция в музейната част на Техномеджикленд и ще открият по оставени следи какво е светлина и от какво е направена чрез интерактивните експонати в музея. Децата ще смесват и разделят цветове и ще участват в забавен експеримент за първични и вторични цветове. Те ще чуят интерактивната презентация на нашите биолози защо октоподите и хамелеоните сменят цветовете си и как точно се случва това. А дали можем да използваме природният принцип, за да измисляме нови пигменти? Всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава умението за работа в група, логическото и творческото мислене.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени:
15лв.- единично посещение;
50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

Теми за месец ноември 2018 в Техмомеджикленд:
• „Странните химични елементи“
• „Уотсън, Крик и тяхното ДНК“
• „Живот под високо налягане“
• „Способност да летиш“

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.