Био игри

Игри вдъхновени от природата

13.10.18 (събота)- Научно ателие „Какво се крие на о. Мадагаскар с „Био игри“?“

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата.

Темите могат се провеждат на български и английски език.

Къде?: Учебен корпус на Музейко (зала 5 или 6) , ул. Проф. Боян Каменов 3, карта

Кога?: 13 октомври (събота) 2018

Капацитет: 15 деца

Продължителност: 1 час и 30 минути

Научно ателие „Какво се крие на о. Мадагаскар с „Био игри“?“

Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар в Музейко и ще се запознаят с тях. След това ще научат интересни факти през движенчески игри. Накрая всяко дете ще си изработи значка-животно. Това ателие насърчава работата в група и творческото мислене.

Подходящо за деца между 5- 7 години.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени:
13лв.- единично посещение;
48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри във фоайето на Музейко при събиране на децата или предварително по банков път.

За връзка с нас: info@bio-game.org или 0882 523281